Kocaman Ortaokulu

Vizyon: Eğitimde öncü, Başarıda ölçüyüz...

Misyon: Okulumuz kendine emanet edilen çocuklara; toplumsal ve ailevi değerlere bağlı, Cumhuriyetin tanımlanan temel ilkelerine sadık, demokrasiyi benimseyen ve yaşayabilen, eğitim ve öğretimi ayrılmaz bir bütün kabul eden, geçmişinden kopmamdan geleceğe emin adımlarla yürüyen bireyler yetiştirir.

Başarılar: 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İTİBARIYLA TEOG SINAVINA GİREN 43 ÖĞRENCİMİZDEN 10 U FEN LİSESİNİ KAZANMIŞTIR.AYRICA 1 PROJE İMAM HATİP 3 SAĞLIK LİSESİ VE GERİYE KALAN ÖĞRENCİLERİMİZ DE ANADOLU LİSELERİNE YERLEŞME BAŞARISI GÖSTERMİŞTİR.BURSLULUK SINAVLARINDA İSE 3 ÖĞRENCİMİZ DAHA BURSLULUK SINAVLARINDA BAŞARI GÖSTEREREK TOPLAMDA 7 ÖĞRENCİMİZ BURSLU OLARAK OKULUMUZDA EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRMEKTEDİRLER.

Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: Okulumuz taşıma merkezi olup 7 adet öğrenci servisi vardır.Öğretmen servisimiz bulunmamaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2021 yılı yerleştirme sonuçlarına göre 1 adet fen lisesi 7 anadolu liseleri,5 imam hatip liseleri,6 meslek liseleri olmak üzere toplam 19 öğrencimizin tamamı liselere yerleşmiştir. 2021 Yılı Bursluluk sınavında 4 öğrencimiz daha burs kazanarak toplamda 7 burslu öğrencimiz vardır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: 2016-2018 YILLARINDA OKULUMUZDA 4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI YAPILMIŞTIR.
Proje Çalışmaları: 10 YEREL PROJEMİZ KAYMAKAM ONAYIYLA UYGULANMAKTADIR.

Telefon - Okul Müdürü Cafer ERAYDIN 05456241539

WEB - https://kocamanortaokulu.meb.k12.tr

Adres - KOCAMAN MAH. KOCAMAN YUNUS EMRE CAD. KOCAMAN ORTAOKULU BLOK NO 25 TERME / SAMSUN

Öğretim Şekli :Tam Gün

Yerleşim Yeri - Terme şehir merkezine 8 km uzaklıktadır. Halk geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır.Beldemizde yetiştirilen pirinç çevrede ün yapmıştır.

Ulaşım Belediye otobüsleri tarafından her saat başı ulaşım sağlanmaktadır.Ayrıca öğretmenlerimiz kendi araçlarıyla rahat bir şekilde okulumuza ulaşmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz İl Merkezine 66 km İlçe Merkezine 8 km.